Büyükşehir’den Çocuklara Çevre ve Geri Dönüşüm Eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, daha temiz bir çevre oluşturmak amacıyla ilk ve ortaokul öğrencilerine, “Çevre, Geri Dönüşüm ve Atık Piller” konularında eğitim veriyor.

Büyükşehir’den Çocuklara Çevre ve Geri Dönüşüm Eğitimi
  • 10 Aralık 2017, Pazar 14:33

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, daha temiz bir çevre oluşturmak amacıyla ilk ve ortaokul öğrencilerine, “Çevre, Geri Dönüşüm ve Atık Piller” konularında eğitim veriyor. Çocuklara çeşitli hediyelerin de dağıtıldığı eğitim etkinliğinde ayrıca okullara geri dönüşüm ve atık pil kutuları da yerleştiriliyor.

Evsel atıkların geri dönüşümü konusunda bilinçli bir nesil oluşturulması amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Çevre Eğitim Birimi, oluşturduğu ekiplerle Diyarbakır şehir merkezi ile Eğil, Kocaköy, Çermik, Dicle, Ergani ilçelerinde binlerce ilk ve orta öğretim öğrencisine çevre, atık piller ve geri dönüşüm eğitimleri verdi. Alanında uzaman eğitmenlerden oluşan ekipler, her ilçede günlük 4 ila 6 okulu ziyaret ederek, okullarda 500-1000 arası öğrenciye yaklaşık 40 dakikalık eğitim veriyor.

Çocuklar bilgi edindi

Ergani Yenişehir İlköğretim Okulu ve İsmetpaşa Ortaokulu öğrencilerine verilen eğitimlerde ekipler, çevre bilincinin oluşması için geri dönüşümün önemi, (ambalaj, plastik ve bitkisel yağlar) evsel atıkların farklı şekillerde toplanması gerektiği, çevreyi bilinçli bir şekilde koruma ve temiz tutma konularında bilgiler verdi. Öğrencilerin çevre ve geri dönüşüm konusunda merak ettikleri sorular uzman eğitmenler tarafından yanıtlandı.

Ayrıca eğitimde çocuklara akıllı tahtalar üzerinde evsel atıkların geri dönüşümünün çevreye katkılarını içeren 5 dakikalık “Ben Çöp Değilim” adlı animasyon filmde izletildi. Gösterimi yapılan animasyonda çocuklar, “atıkların doğaya verdiği zararlar, evsel atıkların geri dönüşüm kutularına atılması gerektiği, atıkların geri dönüşüm sisteminde nasıl değerlendirildiği, bin ton ambalaj atığının 17 ağacın kesilmesini önlediği, plastik atıkların geri dönüşümde tekstil ürünlerine, ambalaj atıkların tekrar ambalaj ürünlerine ve yağ atıklarının da enerjiye dönüştürüldüğü” konularında bilgi edindi.    

Atık piller konusunda öğrenciler bilgilendirildi

Eğitimde öğrencilere, içeriğinde birçok metal iyonu barındırdığı, doğada kolay çözülmediği için çevreye ve insanlara ciddi anlamda zararları olan atık piller konusunda bilgilendirilmeler de yapıldı.

Öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı

Eğitimler kapsamında öğrencilere çevre eğitimi bilgilendirme kitapçığı, renkli kuru kalem, kurşun kalem, karaçam ve çeşitli çiçek tohumları dağıtıldı.

Eğitimler öğrenci, veliler, öğretmeler ve okul idarecileri tarafından memnuniyetle karşılandı. Eğitimlerin sonunda okullara geri dönüşüm ve atık pil kutuları yerleştirildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, evsel atıkların kaynağında ayrıştırılıp geri dönüşüme kazandırılması konusunda Eğil, Kocaköy, Çermik, Dicle ve Ergani’de 20 okulda verdiği eğitimleri yaygınlaştırıp diğer ilçelerde de gerçekleştirmeyi hedefliyor.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık