Enver Aysever, ''kır çiçekleri'' ile sahnede

Daha önce benzeri gerçekleştirilmemiş bir sahne gösterisi olan Aykırı Kumpanya ile seyirci karşısına çıkan Enver Aysever, Mudanyalılarla buluştu.

Enver Aysever, ''kır çiçekleri'' ile sahnede
  • 10 Şubat 2018, Cumartesi 14:13

Daha önce benzeri gerçekleştirilmemiş bir sahne gösterisi olan Aykırı Kumpanya ile seyirci karşısına çıkan Enver Aysever, Mudanyalılarla buluştu. Gösterisiyle izleyicileri adeta  zaman tümenlinden geçiren Aysever’in Mudanyalılara bir sürprizi daha vardı. Aysever gecenin final şarkısını, Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin Atatürk ilkeleri ve devrimleri doğrultusunda yetiştirdiği, Türkiye’nin aydınlık geleceği “Kır Çiçekleri” ile birlikte söyledi.

 

Gazeteci, televizyon program yapımcısı, sosyolog, politikacı ve tiyatrocu Enver Aysever “Aykırı Kumpanya” adlı müzikli gösterisi ile Mudanyalılarla buluştu. Yakın geçmişimizi şekillendiren sosyal ve siyasal olayları şiirle, edebiyatla, müzikle ve kayda geçmiş görüntülerle canlı bir belgesel tadında sahneye taşıyan Aysever, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ni dolduran Mudanyalıları adeta bir zaman tünelinden geçirdi. Aysever hikayeleri ile hafızaları tazelerken, kendisine özgün besteleri ve düzenlemeleri ile Aykırı Kumpanya Orkestrası da eşlik etti.

Şarkılı, şiirli, sazlı, sözlü yapısıyla bambaşka bir tarz yakalayan "Aykırı Kumpanya" Mudanyalılar’dan tam not aldı.

 

KIR ÇİÇEKLERİ OKUSUN DİYE

Aysever gecenin final şarkısı “Yasaklar yasaklansın”ı, Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin Atatürk ilkeleri ve devrimleri doğrultusunda yetiştirdiği “Kır Çiçekleri” ile birlikte söyledi. Bursa’nın dağ köylerinde maddi yetersizlikler nedeniyle eğitim olanağı bulamazken Çağdaş Eğitim Kooperatifi ile tanışan, okullarına ve eğitim hakkına kavuşarak, Atatürk ilkeleri ve devrimleri doğrultusunda çağdaş eğitim gören Kır Çiçekleri’nin geleceğin umudu olduğunu dile getiren Aysever, Salonu dolduran Mudanyalılar tarafından ayakta alkışlandı.

 

“BİR GÜN YASAKLARI KALDIRACAĞIZ”

Gecenin sonunda Aysever’e ve ekibine teşekkür eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Hayatta yalpalamayacaksınız, bir öyle bir böyle olmayacaksınız. Her devrin, her dönemin adamı olmayacaksınız, her devir, her dönem adam olacaksınız. Her devir, her dönem adam olanlara, başta Mustafa Kemal Atatürk’ümüz, İsmet İnönü ve daha niceleri ve geleceğin Mustafa Kemalleri’ni kutluyorum. Yasakların yasaklanmasının en çok barış ve özgürlükle olacağına inanan bizler, bir gün bu yasakları kaldıracağız. Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’da özgürlüklerin yaşatılması için çalışmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin değerlerini satanlara karşı, Cumhuriyetin bütün değerlerini satanlara karşı olmalıyız. Aykırı olmalıyız. Aykırı olamazsak bu gidişe nasıl dur diyeceğiz. Bu ülkeyi bize vatan emanet edenlere borcumuzu nasıl öderiz. Korkmamak gerekiyor artık, cesaretimizi, umutlarımızı artırmamız gerekiyor. Gelecek bize bu ülkeyi tam bağımsız olarak emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi bu Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağımıza söz verdik, yaşatacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık