İznik'in Fethi 687 yaşında

İznik’in tarihi Yenişehir Kapısı’nda Orhan Gazi’nin şehre girişini temsil eden atlı birlikler ve arkasında İznik Belediyesi Mehter Takımı ile protokol ve vatandaşların katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleşti.

İznik'in Fethi 687 yaşında
  • 06 Mart 2018, Salı 21:06

İznik Milli İrade Meydanı alanında gerçekleşen programa Ak Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın ve Zekeriya Birkan, Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve yönetimi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse, Bursa İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik,  İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, Ak Parti Orhangazi İlçe Başkanı Mustafa Kaya, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Çetin,Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Emniyet Müdürü Ahmet Tekin, Jandarma Komutanı Üsteğmen Tuncay Doğan, Gaziler, Diriliş Ertuğrul Oyuncularından Alp Başı Bamsı Beyrek rolündeki Nurettin Sönmez ve Tekfur Ares Rolündeki Cemal Hünal, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Buradaki program da ilk olarak İznikli Hafız Osman Bostancı Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirdi. Ardından İznik Müftüsü Üzeyir Yavaş’ın Fetih Duası ile eller hep birlikte semaya kalktı.

İLK TÜRK BAŞKENTİ “İZNİK”

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuşmasında ilk olarak “Orhan Gazi’nin İznik’i fethini anlattı. Sargın tarihte İstanbul’a açılan kapının İznik’ten geçtiğini dile getirdi. Ayrıca “İznik Anadolu Selçuklu Devleti’nin ilk Türk Başkenti olmuştur. Böylesine anlamlı bir şehirde devlet gelişir ve büyük bir alana hükmetmeye başlar. İşte dün İstiklal Savaşı’nda olduğu gibi, Çanakkale de olduğu gibi, 15 Temmuz da, Afrin de olduğu gibi bu millete karşı Haçlı Orduları, şer odakları üzerimize bu günde de geliyor. Bu millet 2000 yıllık devlet geleneğinden geliyor. Çünkü bu millet ölürsek şehit, kalırsak gazi bilinciyle yaşıyor. Cenab-ı Hak tüm şehitlerimi rahmetiyle muamele eylesin. Gazilerimize acil şifalar ihsan eylesin.

Etkinlikte ayrıca İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse, Diriliş Ertuğrul Oyuncularından Alp Başı Bamsı Beyrek rolündeki Nurettin Sönmez ve Tekfur Ares Rolündeki Cemal Hünal, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Zekeriya Birkan ve İsmail Aydın da İznik’in 687.Fetih yılı ile ilgili sahneden mesajlar verdiler.

Protokol konuşmalarının ardından İznik Belediyesi Mehter takımı seslendirdiği birbirinden güzel marş ve ezgiler ile misafirlerden büyük alkış aldılar. Mehter Takımı konserinin ardından sahnede yerlerini alan Bursa Geleneksel Okçuluk Merkezi okçuları gerçekleştirdikleri ok atışları ile heyecan dolu anlar yaşattı. Protokol üyeleri de gösteri sonrasında okları eline alarak atış gerçekleştirdiler.Etkinlik sonrasında İznik Belediye Başkanı Osman Sargın tarafından misafir ve protokole hediye takdim edildi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık