Kendin Yap Bilim ve Teknoloji Karavanı yollarda

Çocukların bilimse daha kolay ulaşmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz Kendin Yap Bilim ve Teknoloji Karavan Atölyesi, teknolojiyle “kendin yap” kültürünü bir araya getirip öğrencilerin tüketimden üretime geçmelerini hedefliyor.

Kendin Yap Bilim ve Teknoloji Karavanı yollarda
  • 29 Ocak 2018, Pazartesi 19:02

Nilüfer Belediyesi, çocukların her alanda eğitime ulaşmaları için gerçekleştirdiği örnek projelerine Kendin Yap Bilim ve Teknoloji Karavan Atölyesi’ni de ekledi. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen proje kapsamında Kendin Yap Bilim ve Teknoloji Karavanı, bilimsel ve teknolojik alanda düzenlenen eğitimlere ulaşmakta zorluk çeken çocukların ayağına gidiyor. Bir süredir kırsal mahallelerde gezici karavan ile gerçekleştirilen Kendin Yap Bilim ve Teknoloji Karavan Atölyesi aracılığıyla çocuklar bilim ve teknoloji ile buluşturularak, yeni ürünler tasarlamaları ve üretmeleri, yaratıcılık ve inovatif/yenilikçi düşüncelerini kullanabilmeleri hedefleniyor.

2017 yılı Kasım ayından bu yana okulları ziyaret eden karavanda 7-12 yaş arasındaki çocuklar bilim ve teknoloji ile buluşuyor. Kendin Yap Bilim ve Teknoloji Karavanı Atölyesi’nde gerçekleştirilen eğitimlerde katılımcı yaklaşım ve kendin yap kültürü yaygınlaştırılıyor. Projeyle, eğitim çağındaki çocukların hedef belirlemesi kolaylaşırken, meslek seçimleri konusunda da fikir veriyor. Ayrıca, bilimin eğlenceli yüzüyle tanışan çocukların üretim konusunda istekleri, çevreye duyarlıkları da artıyor.

Şimdiye kadar Gölyazı, Gökçe, Çalı, Badırga, Akçalar, Hasanağa Mahallesi’nde çok sayıda okulu ziyaret eden Kendin Yap Bilim ve Teknoloji Karavan Atölyesi genç beyinlerle buluşmaya devam edecek.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık