Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma'dan deprem tatbikatları

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma (MAK) ekibi, deprem tatbikatlarıyla deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenleri öğrencilere uygulamalı olarak anlatmaya devam ediyor.

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma'dan deprem  tatbikatları
  • 10 Mart 2018, Cumartesi 1:10

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma (MAK) ekibi, deprem  tatbikatlarıyla deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenleri öğrencilere uygulamalı olarak anlatmaya devam ediyor.  Çalışmalarını Cafer Yener İlkokulu’nda sürdüren MAK ekibinin  deprem tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma (MAK) ekibi, Sivil Savunma ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında ilçedeki okullarda deprem tatbikatı düzenleyerek, öğrencileri deprem konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor. Mudanya genelinde şu ana kadar 13 okulda gerçekleştirilen deprem  tatbikatlarıyla öğrencileri bilgilendiren MAK, olası afetlerde yapılması gerekenleri de uygulamalı olarak anlatıyor. Tatbikatlarını Cafer Yener İlkokulu’nda sürdüren MAK ekibi, tek tek sınıflara girerek öğrencilere deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Okulda sirenlerin çalınmasıyla birlikte bir düzen içinde okulu tahliye eden öğrenciler okul bahçesinde toplanarak tatbikatı izledi. Eğitimler, anaokulu, ilk ve ortaokul ile lise düzeyindeki 22 okula verilecek.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık