Mudanya'da çöp toplama hizmetinde farklı çözümler

Başkan Hayri Türkyılmaz, çöpünü kapının önüne bırakamayan yaşlı, hasta ve engelliler için kapıya kadar çöp toplama hizmetine başlayacaklarını belirtirken, kirliliğin önüne geçmek için Mudanyalıların gerekli hassasiyeti göstermesini istedi.

Mudanya'da çöp toplama  hizmetinde farklı çözümler
  • 24 Şubat 2018, Cumartesi 9:20

Mudanya Belediyesi, saatli çöp toplama uygulamasından sonra, çöp toplama hizmetini yaşlı, hasta ve engelli vatandaşın ayağına götürmek için planlama çalışmalarına başladı. Başkan Hayri Türkyılmaz, çöpünü kapının önüne bırakamayan yaşlı, hasta ve engelliler için kapıya kadar çöp toplama hizmetine başlayacaklarını belirtirken, kirliliğin önüne geçmek için Mudanyalıların gerekli hassasiyeti göstermesini istedi.

Her alanda temiz Mudanya için 12 Eylül Caddesi ve Fevzi Paşa Caddesi’nde saatli çöp toplama uygulamasını başlatan Mudanya Belediyesi, farklı bir uygulamaya daha imza atıyor. Mudanya Belediyesi, saatli çöp toplama uygulamasından sonra, çöp toplama hizmetini yaşlı, hasta ve engelli vatandaşın ayağına götürmek için planlama çalışmalarına başladı. Başkan Hayri Türkyılmaz, evlerin camından ve balkonlardan iple sarkıtılan çöplerin Mudanya’ya yakışmadığını belirtti. Vatandaşları ve esnafları çöp konusunda uyaran Başkan Hayri Türkyılmaz, “Evlerin balkonlarından ve pencerelerinden iple sarkıtılan çöpler kötü bir görüntü oluşturmakla birlikte kirlilik sebebi. Özellikle tarihi mahallelerimizde yaşanan bu görüntü Mudanya’ya yakışmıyor. Hemşerilerimiz hangi saatte çöp kamyonu geçeceğini önceden biliyor ve çöpünü o saatte dışarı çıkarıyor. Bazı vatandaşlarımızın bu konuda zorluk yaşadıklarını düşünerek, ekiplerimizin kapıların önlerinden çöpleri alması için tespit çalışmalarına başladık. Ekiplerimiz tarafından bu evler tek tek ziyaret edilecek. Gerekirse bu konuda bilgilendirici broşürler de hazırlanacak. Hedefimiz daha yaşanılır, tertemiz bir Mudanya” diye konuştu. Başkan Türkyılmaz, kirliliğin önüne geçmek için Mudanyalıların gerekli hassasiyeti göstermesini istedi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık