Mudanya'da Esnafın Beklediği Proje Onay Bekliyor.

Mudanya Belediyesi, Hal Kahveleri esnafının ihtiyacına yönelik olarak hazırladığı yenileme projesini hayata geçirebilmek için Anıtlar Kurulu’nun onayını bekliyor.

Mudanya'da Esnafın Beklediği  Proje  Onay Bekliyor.
  • 12 Haziran 2018, Salı 0:00

Mudanya Belediyesi, Hal Kahveleri esnafının ihtiyacına yönelik olarak hazırladığı yenileme projesini hayata geçirebilmek için Anıtlar Kurulu’nun onayını bekliyor. Başkan Türkyılmaz, Anıtlar Kurulu’ndan onay alır almaz esnafın beklediği projeye başlayarak, kısa sürede hizmete sunacaklarını söyledi.

Mudanya Belediyesi tarafından hazırlanan Mudanya Hal Kahveleri’ni yenileme projesi, Anıtlar Kurulu’ndan onay bekliyor. Mudanya’nın geleceğini şekillendirecek çalışmalarda “Proje demokrasisi” geleneğini sürdüren Mudanya Belediyesi, Hal Kahveleri esnafının ihtiyacına yönelik olarak hazırladığı projeyi, Anıtlar Kurulu’nun onayına sundu. Kurul onay vermeden çalışmalara başlayamadıklarını ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Daha önce Mudanya’nın tarihi yerleşim yeri Girit Sokağı’nı açık hava müzesine dönüştürmek için yaptığımız projenin uygulama aşamasında da aynı sorunu yaşamıştık. 20 Mart 2018'de bölgeyle ilgili talebimizi kurula ilettik. Anıtlar Kurulu’nda bürokratik işlemlerin ağır sürmesi, bizleri de zor durumda bırakıyor. Projeye göre Hal Kahveleri’nin çatı onarımı yapılacak, üzeri kapatılacak. Bölgeye 7-24 güvenlik için kamera sistemi yerleştirilecek. Engelli girişine uygun hale getirilecek, aydınlatma, elektrik, doğalgaz sistemleri modern hale getirilecek. Kahvelerin bitişiğinde bulunan Hal Cami’sinin önüne vatandaşların ibadetlerini rahat yapabilmeleri için üstü kapalı bir alan yapılacak, tuvaletler yenilenecek. Projeyi hal esnafımız seçti, onay verildiğinde en kısa sürede başlayıp, esnafımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık