Mudanya'da gurur gecesi

Mudanya Belediyesi’nin müzik atölyesi kursiyerleri, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde muhteşem bir geceye imza attı.

Mudanya'da gurur  gecesi
  • 19 Mart 2018, Pazartesi 18:28

Mudanya Belediyesi’nin müzik atölyesi kursiyerleri, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde muhteşem bir geceye imza attı. “Çanakkale Karanlıktan Aydınlığa" isimli gösteri, Mudanyalılara duygu dolu anlar yaşatırken, Başkan Hayri Türkyılmaz, “Unutmadık, unutulmasına izin vermeyeceğiz. Mühür altına alınmış Cumhuriyetimizi mühürsüz bir geleceğe asla teslim etmeyeceğiz” dedi.

 

İlçe genelinde düzenlediği etkinliklerle pek çok şair, yazar, sanatçı ve aydını Mudanyalılarla buluşturan Mudanya Belediyesi, kültür ve sanatı herkes için ulaşılabilir kılmaya devam ediyor. Yeni Mahalle Kültür, Sanat, Gençlik ve Spor Merkezi’ni Mudanyalıların her alanda eğitim alabileceği bir merkez haline getiren Mudanya Belediyesi’nin müzik atölyesi kursiyerleri, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde muhteşem bir geceye imza attı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Çanakkale Karanlıktan Aydınlığa" isimli gösteri, salonu hınca hınç dolduran Mudanyalılara duygu dolu anlar yaşattı. Mudanya Belediyesi Müzik Eğitmeni Yağmur Ercan’ın şefliğinde gerçekleşen gecenin sonunda minik kursiyerlerin coşkuyla okuduğu İstiklal Marşı ise ayakta alkışlandı. Kursiyerlere teşekkür eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Doğru işler doğru beyinlerle yapılır unutmadık, unutturmayacağız. Öyle destanlar yazılmış ki o kahramanlıkların kazanıldığının resmidir 11 Ekim 1922 Mudanya Mütarekesi. O savaşların, kahramanlıkların, yazılan destanların mühür altına alındığı yerdir Mudanya. Sonrasında Lozan’a giden yol. Laik, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti mühür altına alınır. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimiz kurulur. Bu kahramanlara, bu gözü yaşlı analara, bu yavrulara, ülkemin tüm insanlarına sözümüz var mühür altına alınmış Cumhuriyetimizi mühürsüz bir geleceğe asla teslim etmeyeceğiz” diye konuştu.

 

“MUDANYA’DA HALKINA DEĞER VEREN BİR BELEDİYE VAR”

Mudanya’nın özgürlükler kenti olduğunu vurgulayan Başkan Türkyılmaz, “30 Mart 2014’e gelene kadar Mudanya’nın nesi var nesi yoksa tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler, Mudanya’nın değerlerini yandaşlarına yedirenler, içirenler artık Mudanya’da asla barınamayacaklarını bilsinler. Söz verdiğimiz gibi Mudanya ile herkes gurur duyacak. Mudanya’da artık halkın belediyesi, halkının değerlerine, halkına değer veren bir belediye var. Türkiye’nin örnek belediyesi, Bursa’nın en iyi belediyesi var. Ne dediyse yapmış bir belediye var. Bizim yaptıklarımızı onlar hayal dahi edemezler. Onlar ancak yandaşlarıyla birlikte bu ülkenin değerlerini götürürler. Biz izin vermeyeceğiz. Mudanya’da engel olduk. İnşallah 2019’da ülkemin her yerinde engel olacağız. Geldikleri gibi, o sandıkla gidecekler” dedi.  Başkan Hayri Türkyılmaz, 20 Nisan 2018’de Atatürk’e mektup yazan bin 283 çocuğu Anıtkabir’e götüreceklerini hatırlatarak, “Bayraklarımızla birlikte Ata’mıza bir kez daha söz vereceğiz. Senin kurduğun Cumhuriyet ilelebet, ilelebet yaşayacaktır diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık