Mudanya'da meydan yenileme başlıyor.

Kent değerlerini koruyarak geleceğe taşıma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi, Mütareke Meydanı’nı yenileme çalışmalarını 2 Nisan’da yapılacak törenle başlatıyor.

Mudanya'da  meydan yenileme başlıyor.
  • 29 Mart 2018, Perşembe 9:19

Kent değerlerini koruyarak geleceğe taşıma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi, Mütareke Meydanı’nı yenileme çalışmalarını 2 Nisan’da yapılacak törenle başlatıyor.

Mütareke Evi’nin bulunduğu meydanın gerçek kimliğinin ortaya çıkarılacağını dile getiren

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, projenin mayıs ayında tamamlanacağını söyledi.

 

Mudanya Belediyesi, ilçenin kalbi konumundaki Mütareke Meydanı’nı yenileme çalışmalarını 2 Nisan Pazartesi günü başlatıyor. Kent değerlerini koruyarak geleceğe taşıma hedefi doğrultusunda yepyeni bir görünüme kavuşacak olan Mütareke Meydanı’nı yenileme çalışmaları kapsamında tören düzenlenecek. Proje kapsamında; belediye binasının bulunduğu alandan başlayarak, yayalaştırma çalışmaları yapılacak, Mütareke Müzesi’nin karşısında bulunan İsmet İnönü Anıtı’nı da içine alan bölge, dev bir meydan haline getirilecek.

 

MAYIS AYINDA TAMAMLANACAK

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamasında tarihi bir değeri olan ve Mudanya’nın simgesi haline gelen Mütareke Evi’nin bulunduğu meydanın gerçek kimliğinin ortaya çıkarılacağını dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 2 Nisan Pazartesi günü saat 11.00’de başlayacak projenin mayıs ayında tamamlanacağını söyledi. Projeyle ilgili detayları paylaşan Türkyılmaz, “Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2 Nisan’daki yenileme çalışmalarına start verilmeden önce, meydanı törene hazır hale getiriyor. Proje tamamlandığında toplam 7 bin 900 metrekare doğal granit taş ve bazalt zemin kaplaması yapılacak. Mütareke Meydanı,12 Eylül Caddesi, Ressamlar Sokak, Hükümet Sokak, Mahkeme Sokak, Ünlü Sokak, 2.Sağlık Sokak, İkizçeşme Sokak, Bilgi Sokak, Akıncı Abidinbey sokaklarında düzenleme yapılacak. Bin 500 metrekare olan İnönü Parkı’nda ise zemin kaplama, peyzaj, yeşillendirme ve aydınlatma düzenlemesi sağlanacak” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık