Saltanatın Adımları Osmangazi’de Atıldı

Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, ‘Saltanatın Adımları Gayrı Dayanamam’ adlı dans gösterisiyle Bursalılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Saltanatın Adımları Osmangazi’de Atıldı
  • 25 Mart 2018, Pazar 22:41

Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, ‘Saltanatın Adımları Gayrı Dayanamam’ adlı dans gösterisiyle Bursalılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun bu yıl 12’incisini düzenlediği ‘Saltanatın Adımları Gayrı Dayanamam’ adılı dans gösterisi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde seyirci ile buluştu. Toplam 280 dansçının sahne aldığı gösteri, Çanakkale Savaşı’nın 103’üncü yıldönümü münasebetiyle hazırlanan mizansen ile başladı. Duygusal anların yaşanmasına neden olan Çanakkale Savaşı mizanseninin ardından gösteride sırasıyla Bursa, Bilecik, Bitlis, Antalya, Artvin, Mardin ve Adana gibi şehirlere ait danslar sahnelendi. Minikler, Yıldızlar, Gençler, Üst Grup ve Master kategorilerinde sahne alarak Anadolu’nun dört bir yanından yöresel dansları Bursalılarla buluşturan Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu üyeleri, izleyenlere görsel bir şölen sundu. Yaklaşık 2 buçuk saat süren gösteri sonunda salonu dolduran yaklaşık bin 500 kişi Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu üyelerini ayakta alkışladı.

Gösterinin açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak, “Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, bu yıl 12’incisini düzenlediği ‘Saltanatın Adımları’ adlı gösteri ile ülkemizin çeşitli yörelerine ait halk oyunlarını bizler ile buluşturuyor. Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Türkiye’de ve Avrupa’da birçok yarışma ve organizasyona katılarak önemli başarılara imza atmışlardır. Bu akşam da bizlere 280 kişilik ekip ile büyük bir dans şöleni sunacaklardır. Keyifle izlemenizi umuyorum” diye konuştu.

Gösteri sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak, Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Cemil Ayın ve Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Kır, Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Vedat Pınalı ve gösteride büyük emeği geçen yardımcı eğitmenlere çiçek takdim etti. 

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Halk Oyunları Bursa İl Yarışması’nda bu yıl 3 kategoride birincilik elde eden Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Zonguldak’ta düzenlenecek olan Halkoyunları Marmara Grup Yarışması’nda Bursa’yı temsil etmeye hak kazandı. Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu üyeleri, Marmara Grup Yarışması’nda da derece elde ederek Halkoyunları Türkiye Şampiyonası’na katılmayı hedefliyor.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık