Tirilye'de hidirellez coşkusu

Birlik ve beraberlik duygularını artıran, bereket ve bolluk mevsimi baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez Bayramı, Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’da coşkuyla kutlandı.

Tirilye'de hidirellez coşkusu
  • 06 Mayıs 2018, Pazar 16:23

Birlik ve beraberlik duygularını artıran, bereket ve bolluk mevsimi baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez Bayramı, Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’da coşkuyla kutlandı. Hıdırellez heyecanına ortak olan Başkan Hayri Türkyılmaz, “Ülkemin her karışında barışın, kardeşliğin ve huzurun egemen olmasını diliyorum” dedi.

Mudanya Belediyesi’nin düzenlediği Tirilye Hıdırellez Şenliği'nde, baharın gelişi coşkuyla kutlandı. Bereket ve bolluk mevsimi baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez Bayramı etkinlikleri, kortej yürüyüşüyle başladı. Kortejde bulunanlar, Mudanya Bandosu’nun çaldığı şarkı ve marşlarla neşe içinde oyunlar oynadı. Şenlikte, Mudanya Belediyesi Müzik Öğretmeni Yağmur Ercan ve ekibi, seslendirdiği şarkılarla izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Folklor eğitmeni Neslişah Çebi’nin öğrencileri ise gösterilerini sergiledi. Şenlik alanında çocuklara yönelik oyun parkı, palyaçolar, balon katlama sanatı, yüz boyama etkinliği de düzenlendi. Şenliğe eşi Gülbahar Türkyılmaz ile birlikte katılan Başkan Hayri Türkyılmaz, ateş üzerinden atlayarak, Hıdırellez heyecanına ortak oldu. Hıdırellez´in Orta Asya’dan günümüze kadar uzanmış, yalnızca Anadolu’da değil dünyanın pek çok bölgesinde önemli bir değer olduğunu ifade eden Başkan Hayri Türkyılmaz, “Barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, umudun sembolü Hıdırellez’i Mudanya’mıza yakışır bir şekilde kutladık. Ülkemin her karışında barışın, kardeşliğin ve huzurun egemen olmasını diliyorum. Sonsuza uzanan bir kardeşlik köprüsünün temellerini sağlamlaştırdığımız bolluğun ve bereketin simgesi olan bu Hıdırellez gününde, herkesin gönlünden geçen dileklerin kabul olmasını diliyorum” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık