Yıldırım'da Necip Fazıl anıldı

Kültür sanatın şehri Yıldırım’da düzenlenen programla Türk Edebiyatının ve düşünce dünyasının büyük isimlerinden şairlerin sultanı Necip Fazıl Kısakürek anıldı.

Yıldırım'da Necip Fazıl  anıldı
  • 26 Şubat 2018, Pazartesi 9:35

Kültür sanatın şehri Yıldırım’da düzenlenen programla Türk Edebiyatının ve düşünce dünyasının büyük isimlerinden şairlerin sultanı Necip Fazıl Kısakürek anıldı.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın konukları şair yazar Metin Önal Mengüşoğlu, yazar Ercan Yıldırım, yazar Mehmet Doğan ve Doç Dr. Mahmut Hakkı Akın, Necip Fazıl Kısakürek’in sanatını ve dünya görüşünü izleyenlere aktardı. Programda ilk olarak söz alan Metin Önal Mengüşoğlu, Necip Fazıl’ın Anadolu toprağının önemli insanlarından biri olduğunu söyleyerek, sıra inanç değerlerine sahip çıkan, milli düşünceye mensup bir şair olduğunu ifade etti. Ercan Yıldırım ise Cumhuriyet İslamcılığının kurucu isimlerinden biri olarak andığı Necip Fazıl hakkında “Sadece özgüven ve 'Müslüman ben' inşası gerçekleştirmemiş, İslamcılık düşüncesinin asli kaynaklarıyla buluşmasını sağlamıştır” dedi. Mehmet Doğan da Necip Fazıl’ın zamanı delip zamanı yırtma hamleleriyle hayatını anlamlandırmanın çilekeş dava adamı olduğunu belirtti. Doç Dr. Mahmut Hakkı Akın ise Doğu ve Batı mahsup sırrına ermiş ideal bir gençliğin Necip Fazıl Bey''in ömür boyu aradığı gençlik olduğunu söyledi. Programda ayrıca izleyicilere Yıldırım Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün yayını olan Necip Fazıl’ın hayatının ve şiirlerin yer aldığı kitap hediye edildi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık