Geleceğin Pilotları Gaziosmanpaşa`da Yetişiyor

Geleceğin pilotlarının yetişeceği "Hezarfen Okulu ile Hayallerine Kanat Aç" projesinin açılış programı TÜGVA Gaziosmanpaşa temsilciliğinde gerçekleştirildi.

Geleceğin Pilotları Gaziosmanpaşa`da Yetişiyor
  • 16 Aralık 2017, Cumartesi 11:15

Geleceğin pilotlarının yetişeceği "Hezarfen Okulu ile Hayallerine Kanat Aç" projesinin açılış programı TÜGVA Gaziosmanpaşa temsilciliğinde gerçekleştirildi. Programın açılışı, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın katılımlarıyla gerçekleşti. 

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), pilot olmak isteyen gençler için önemli bir projeye imza attı. “Hayallerine Kanat Aç” isimli proje kapsamında, Gaziosmanpaşa pilot ilçe seçildi. Bu kapsamda projenin ilk eğitimleri Gaziosmanpaşalı gençlere verilecek.

Hezarfen Okulu İle Hayallerine Kanat Aç Projesi, havacılığa merakı olan ve pilot olmak isteyen gençleri hayallerine ulaştırmak amacıyla oluşturuldu. Proje kapsamında sivil ve havacılık dersleri alarak bir eğitmen eşliğinde simülatör eğitimi görecek olan öğrenciler, 3 haftalık eğitimin sonunda tanıtım uçuşlarına katılarak 4,5 saatlik uçuş tecrübesi kazanacak.

İlk eğitimleri Gaziosmanpaşa’da başlayan projenin tanıtım programı TÜGVA Gaziosmanpaşa temsilciğinde gerçekleştirildi. Programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı, öğrenciler ve aileleri katıldı.  Geleceğin pilotlarını yetiştirecek projenin açılış programında konuşan Usta, projenin, Gaziosmanpaşa’ya değer katacağını belirterek gençlere tavsiyelerde bulundu. Usta, “Bu proje geleceğimizin mimarı siz gençler için yapılıyor. Buna sahip çıkmalısınız. En onurlu mesleğe adım atıyorsunuz. Pilotluk herkesin arzu edip de olamadığı çok anlamlı, sorumluluk getiren bir iş. Ben sizin bu projede başarılı olacağınıza inanıyorum ve sizinle gökyüzünde buluşmayı hayal ediyorum” dedi.

Başkan Usta, gençlere bir de müjde verdi. Usta, “Gaziosmanpaşa’da bulunan Yıldız Teknik Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda gelecek seneden itibaren uçuş mühendisleri yetişecek. Gaziosmanpaşa’da TÜGVA sayesinde yetişecek pilotlarımız, teknik anlamda bir mühendis olarak da yetişme imkânına sahip olacak” dedi.

Projede teknik eğitimin yanı sıra gezi ve tanıtım programlarıyla da öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlanacak. Bu kapsamda Türk Hava Yolları, Havacılık Müzesi, 3. Havalimanı, Pegasus AERO Park ve Rahmi Koç Havacılık Müzesi gezilerini kapsayan program ile öğrenciler havacılığın her alanıyla tanışmış olacak.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık