Başkan Türkyılmaz:'Mudanya'nın altın çağı şimdi başlıyor'

Başkan Türkyılmaz, Mudanya’nın önümüzdeki dönem altın çağını yaşayacağını belirterek, “Mudanya’da yapacak daha çok işimiz var” dedi.

Başkan Türkyılmaz:'Mudanya'nın altın çağı şimdi başlıyor'
  • 09 Nisan 2018, Pazartesi 23:16

Mudanya’da bundan sonraki süreçte ilçenin yarınlarını şekillendirecek vizyon projeler hayata geçirilecek.

 

YILDIZTEPE SOSYAL YAŞAM MERKEZİ

Mudanya Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Projesi’nin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Projeye ilişkin yol açma çalışmaları Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün kriterleri çerçevesinde yapılıyor. Kültür merkezi, çocuk oyun alanları, uçurtma alanları, kafeterya ve restoranlar, mağazalar, seyir terasları, amfi tiyatro, sinema, gezi- yürüyüş yollarının yer alacağı sosyal yaşam merkezi yalnızca Mudanyalıların değil Bursalıların buluşma noktası olacak.

 

TAŞ MEKTEP RESTORASYON PROJESİ

Tirilye'de yıllarca eğitim yuvası olarak hizmet veren, kültür derslerinin yanı sıra el sanatlarının da öğretildiği Taş Mektep, 28 yıl sonra küllerinden doğuyor. Restorasyon çalışmaları son hızla süren Taş Mektep tamamlandığında kimliğine özgün bir şekilde eğitim işlevi sürecek, bölgenin tarihini yansıtan müze ve kütüphaneyle yaşayacak. Bu kapsamda yapılacak dersliklerde atölyeler oluşturulacak. Bir kısmı müze olacak, Tirilye ve bölgesi, Mudanya’nın geçmişi ve tarihini anlatan bir çalışma yapılacak. Ayrıca, bir kütüphane yapımının yanı sıra bölgeye özgü, Girit mutfağını yansıtan ürünlerin sunulacağı mekan yaratılacak.

 

ZÜBEYDE ANA ÇOCUK AKADEMİSİ

Bademli Mahallesi’nde Türkiye’nin en büyük kreş ve anaokulu olan Zübeyde Ana Çocuk Akademisi’nin temeli atıldı, ihalesi yapıldı inşaata başlanıyor. 1kapalı yüzme havuzu, 1 spor salonu, konferans ve gösteri salonu, 4 tane atölye aktivite odası, 9 derslik ve sınıf, 2 rezerv birim odası, 2 bin 194 metrekare yeşil alan ve 3 bin 620 metrekare toplam inşaat alanı planlanan kreş ve anaokulunda gelişim çağındaki çocuklara yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı öğretilecek. Binada, rüzgar tribünü, güneş panelleri kullanılacak, yağmur suyu depolama ve geri dönüştürme sistemleri mevcut olacak. Çocuklardaki imgelemeyi geliştirmek üzere rüzgar tribünlerinin kullanılacağı kreşte, çocuklara enerji bilinci verilecek.

 

SÖĞÜTPINAR GENÇLİK KAMPI

Söğütpınar’da bulunan 31 bin 729 metrekare arazide, dev bir gençlik kampı hayata geçiriliyor. Önümüzdeki yaz hizmete açılması planlanan kamp alanı; deniz, doğa ve eğlenceyle buluşmak isteyenlerin yeni adresi olacak.

 

 

 

 

 

 

MÜTAREKE MEYDANI PROJESİ

Mütareke Evi Müzesi ve çevresinden oluşan bu bölge, mübadeleden önce Rum halkının yaşadığı ve büyük oranda korunmuş, ilçenin tarihsel merkezi konumunda, Mudanya’nın değerlerini koruyarak geleceğe taşıma çalışmaları kapsamında Mudanya Belediyesi binasının bulunduğu alandan başlayarak, Mütareke Meydanı’nı da içine alan alanda yayalaştırma çalışmaları yapılacak, Mütareke Müzesi’nin karşısındaki İsmet İnönü Parkı’nın da bulunduğu alan revize edilerek meydan haline getirilecek. Projenin ilk etabına başlandı, kısa süre içerisinde tamamlanacak.

 

BADEMLİ DOĞAL YAŞAM MERKEZİ

Bademli Mahallesi'ndeki minibüs duraklarının yanında bulunan belediyeye ait 25 dönümlük arazi, tüm Mudanya halkının kullanımına açılacak. Özellikle kültürel faaliyetlerde kullanılması amaçlanan bölgede, devasa bir doğal yaşam alanı oluşturulacak. Kapalı spor salonu, yüzme havuzu, trafik eğitim pisti, doğal yaşam pazarı, kafeteryaları, restoran, yürüyüş yolları, kültürel etkinliklerin yapıldığı bir amfi tiyatro, bisiklet yolu gibi engelsiz bir yaşam parkı hayata geçirilecek.

 

TİRİLYE’YE SANAT EVİ

Tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Tirilye’de şair, yazar, ressam ve araştırmacıların ağırlanacağı “Sanat Evi” yapımına başlandı. Sanat Evi, yeryüzünün cenneti Tirilye’nin doyumsuz doğası eşliğinde üretmek isteyen sanatçıları ağırlayacak. Mudanya Belediyesi’nin ek hizmet binası olarak kullanılan Tirilye’deki eski belediye binası, sanatçıları ev ortamında ağırlayabilmek için tasarlanacak. İlçe halkına hizmet verecek kütüphane ile öğrencilerin faydalanacağı etüt evi de yine bu sanat evinde yapılacak. Merkez aynı zamanda sergilerin, seminer ve söyleşilerin, sanat faaliyetlerinin yapıldığı bir mekan olarak tasarlanacak.

 

MUDANYA HAL KAHVELERİ PROJESİ

Hal Kahveleri’nin çatı onarımı yapılacak, üzeri kapatılacak. 7-24 güvenlik için kamera sistemi yerleştirilecek. Engelli girişine uygun hale getirilecek, aydınlatma, elektrik, doğalgaz yeni sisteme göre yapılacak. Kahvelerin bitişiğinde bulunan Hal Cami’sinin önüne Mudanyalıların ibadetlerini rahat yapabilmeleri için üstü kapalı bir alan yapılacak, tuvaletler yenilenecek.

 

GİRİT MAHALLESİ AÇIK HAVA MÜZESİ OLACAK

Turizm ve ticaret fonksiyonlarının bulunduğu bu tarihi çekim merkezi, Mudanya Belediyesi’nin koruma çalışmalarını başlattığı ilk alanlardan biri olma özelliği taşıdığı için önem kazanıyor. Girit Mahallesi, Mudanya Belediyesi’ne Tarihi Kentler Birliği tarafından “proje ödülü” getiren Cephe Sağlıklaştırma Projesi ile açık hava müzesine dönüşecek. Kentsel sit alanı olan bu bölgede Anıtlar Kurulu’nun onay verme şartıyla yapının özgün kimliği korunarak, butik otel, kafe, restoran ya da konut olarak kullanabilmesi yönünde bir kolaylık sağlandı. Anıtlar Kurulu’ndan onay alındığı takdirde, mahallenin turizm bölgesi olması yönündeki en önemli adım atılmış olacak. Girit Mahallesi denilen bölge, araç trafiğinden arındırılmış, tamamıyla yaya öncelikli, turizm ve ticaretin geliştiği bir destinasyon bölgesi yapılacak.

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık