Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon’a müjde verdi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyeleri Yasasında, Trabzon’un maliye paylarından daha çok yararlanmasını sağlayacak şekilde değişiklik yapılacağını açıkladı.

Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon’a müjde verdi
  • 18 Aralık 2017, Pazartesi 18:46

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyeleri Yasasında, Trabzon’un maliye paylarından daha çok yararlanmasını sağlayacak şekilde değişiklik yapılacağını açıkladı.

 Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin bugünkü oturumunda Ankara’da gerçekleştirdiği temaslar hakkında bilgilendirmede bulunan Gümrükçüoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Maliye Bakanı Naci Ağbal ile konuya ilişkin görüşmelerde bulunduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediyeleri Yasasında değişiklik yapılması için 2014 yılından itibaren Ankara’ya istatistikî verilerin arzını gerçekleştirdiklerini belirten Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:

 “Bu konuda TBMM’de bir çalışma başlatılmıştır. İçişleri Bakanlığımız ilgili bakanlık ve kuruluşlarla birlikte bu çalışmayı yürütüyor. İçişleri Bakanımız, şehrimizin milletvekili Sayın Süleyman Soylu yasadaki düzeltilmesi gereken hususlar nedeniyle sahadaki hizmette meydana gelebilen gecikmeler ve bir takım aksamaları en iyi bilen durumundadır… Bu konuda yapılan çalışmaları, defaten şehrimizde ortaya koyulan hizmeti geciktiren ve ya aksatan hususları rapor etmekle beraber, alternatifler hazırlanmasından bilgi edinmiş olduğum için Ankara’ya gittim. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız şehrimizin evladı Sayın Berat Albayrak ve Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal ile görüştüm. Şehir olarak bizim en çok muzdarip olduğumuz ‘yüzölçümü kriteri’nin çok önemli olduğunu, bunun göz ardı edilmemesini arz ve talep ettim. Zira Trabzon olarak bizim diğer büyükşehir illerine nazaran yüzölçümümüz az ancak yol ağımız hepsinden fazla. Sayın bakanlarımız bunun farkında olduklarını ve çalışmayı buna göre sürdürdüklerini ifade ettiler. Hem ‘yüzölçümü kriteri’nin ilimizin ve ilçelerimizin mağdur olmasına sebep olması hem de ‘kırsal yol ağı hizmet bölümü’nün çok büyük bir yol ağı içermesi münasebetiyle ayrı ele alınması icap ettiğini ve bunun da yasada yerini bulmasını ifade ettiğimde; bunun farkında olduklarını, alternatif değişikliklerin üç grup halinde hazırlandığını, Bakanlar Kurulunda görüşüldükten sonra yasadaki değişikliklerin gündeme getirileceğini kaydettiler. Bu değişiklikler ilimizin aldığı maliye paylarının şehrimizin hakkı olan boyutlara ulaşması açısından büyük önem arz etmektedir.”


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık