Diyarbakır İl Başkanılığı‘ndan bilgilendirme toplantısı

AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç, "Bu saatten sonra silahlı mücadeleyi yine bir argüman olarak ileri sürmek ya da bir tehdit unsuru olarak göstermek bana sorarsanız Kürt halkına bölge insanına ve bütün Türkiye'ye yapılabilecek en büyük haksızlıktır" dedi.

Diyarbakır İl Başkanılığı‘ndan bilgilendirme toplantısı
  • 14 Ekim 2013, Pazartesi 14:38

AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç, "Bu saatten sonra silahlı mücadeleyi yine bir argüman olarak ileri sürmek ya da bir tehdit unsuru olarak göstermek bana sorarsanız Kürt halkına bölge insanına ve bütün Türkiye'ye yapılabilecek en büyük haksızlıktır" dedi.

Diyarbakır AK Parti İl Binası'nda yerel yönetimler seçimlerinde; büyükşehir, ilçe belediye başkan aday ve adayları ile belediye meclis aday ve adayların başvuruları ile ilglii yapılan basın toplantısında konuşan Altaç, AK Parti Genel Merkezi'inin aldığı karar uyarınca 2014 yerel seçimleri için 1 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında başvuruları almaya başladıklarını söyledi. Altaç, başvuruların yapıldığı günden bu yana ciddi bir başvurunun olduğunu açıklayarak, "AK Parti olarak yerel seçimleri önemsiyoruz. En başarılı olduğumuz hizmet alanlarından bir tanesi yerel yönetimlerdir. 2014 Mart yerel seçimlerinde Diyarbakır'a hizmet edebilecek bir vizyona sahip, Diyarbakır'ın maneviyatını ve geçmişteki medeniyet değerini ortaya çıkarabilecek aday adaylarımızla Diyarbakırlı hemşehrilerimizin karşısına çıkmayı umuyoruz. Bu anlamda hazırlıklarımızı ciddi manada sürdürüyoruz. Belediye meclis üyeliklerimizle ilgili bize gelen talepler var bu talepleri değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Seçimleri kazanma ya da kaybetme gibi bir korkularının olmadığını aktaran Altaç, şöyle konuştu:

"Biz Diyarbakır'ın halihazırdaki durumunu Diyarbakır'ın geçmişiyle, kültürüyle, medeniyetiyle paralel bir hizmete denk gelmediği düşüncesindeyiz. Yerel yönetimlerin temel amacı vatandaşa hizmettir. Vatandaşın sosyal standartlarını yükseltmektir.Vatandaşın yaşadığı şehirde, kasabada ulaşımdan tutun tüm alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamadır. Bu manada Diyarbakır'daki yerel siyasetin etnik ve ideolojik temelden uzaklaşması ve bunlarla olan bağlarını kesmesi gerektiği kanaatindeyim"

Çözüm süreci

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altaç, bu süreci başlatanın ve bu süreci götüren Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti olduğunu söyledi. Altaç, başbakanın olmadığı bir Türkiye'de bu süreci götürecek bu süreci başlatacak ne siyasi bir partinin olduğunu ne de bir iradenin olduğunu ifade etti.

Demokratikleşme paketini açarken birilerinin silah zoruyla açmadıklarını aktaran Altaç, "Halkın talepleri olduğu için açtık. Bu anlamda 15 Ekim'de İmralı'dan yapılan açıklamadan ziyade biz önümüze bakıyoruz. Vatandaşın taleplerine bakıyoruz. Sayın Başbakanımızın dediği gibi bu demokratikleşme paketi ilk değildir son da olmayacaktır. Yeri zamanı geldiğinde ilgili çalışmalar yapılacaktır herkes bunu böyle bilsin" diye konuştu.

PKK'nın tekrar silaha yöneleceği sorusu üzerine ise Altaç, şu şekilde cevapladı:

"Bu bölgede 30 yıldır bir şekilde insanların kanı üzerinden, insanların canı üzerinden siyaset yapıldı. 21 Mart 2013'te Nevruz bayramında okunan mektupta da hatırladığım kadarıyla "Silahlı mücadelenin Silahlı unsurların artık Kürt meselesinde çözüm adresi olamayacağı" kendileri de milyonların önünde ilan ettiler. Bütün bölge halkı bütün Türkiye bunu duydu. Bu saatten sonra silahlı mücadeleyi yine bir argüman olarak ileri sürmek ya da bir tehdit unsuru olarak göstermek bana sorarsanız Kürt halkına bölge insanına ve bütün Türkiye'ye yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Bu saatten sonra herkesin oluşan iklimi desteklemesi gerekiyor"


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık