İsmet Sezgin'in heykeli törenle açıldı

Türk siyasetinin önemli isimlerinden merhum Meclis Başkanı İsmet Sezgin, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından dikilen heykeliyle ölümsüzleştirildi.

İsmet Sezgin'in heykeli  törenle  açıldı
  • 31 Ocak 2018, Çarşamba 15:47

Efeler'deki İsmet Sezgin Parkı içerisine yapılan heykelin açılış törenine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yanı sıra Sezgin’in ailesi, çok sayıda siyasetçi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Törende konuşan Sezgin’in kızı Ayşe Rennan Sezgin, babasının doğum günü olan 6 Ocak’ta Aydın’da ölümsüzleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti.

'VEFA ÖRNEĞİ BİZİ DUYGULANDIRDI'

Sezgin’in diğer kızı Seynan Levent ise babasının Aydın’a çok önem verdiğini belirterek “Babam bu doğum gününde bugüne kadar aldığı hediyelerin en güzelini aldı. Yapılan vefa örneği bizleri çok duygulandırdı. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diyerek babasının heykelini diken Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.

'İSMET ABİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Konuşmasında İsmet Sezgin’den "Ağabeyim" diye söz eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “İsmet ağabeyim belediye başkanı olduğum zaman beni ilk ziyaret edenlerin başında geliyordu. Ziyaretinde belediye başkanlığı dönemindeki icraatlarını anlatırdı.  Engin tecrübelerinden çok faydalandım. Her gelişinde arar konuşurduk. Aydınlılar olarak kendisine hep 'Abi' diye hitap ettik. Ben de 'Abimizin' yaptığı hizmetler nedeniyle çok teşekkür ediyorum, tekrar Allah rahmet eylesin diyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından üç metrelik İsmet Sezgin heykeli törenle açıldı.

 

SEZGİN ŞARKILARLA VE ŞİİRLERLE ANILDI

Merhum Meclis Başkanı İsmet Sezgin için ikinci tören Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldız Kenter-Şükran Güngör Tiyatro Salonu ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Törene İsmet Sezgin'in ailesinin yanı sıra, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, siyasi partilerden ve sivil toplum örgütlerinden temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Sezgin'in sevdiği şarkılar, piyanist Demet Eytemiz'e eşlik eden Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü tenor Murat Karahan ile Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı soprano Seda Ayazlı tarafından seslendirildi. Sezgin'in sevdiği şiirleri ise eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü, oyuncu, yönetmen, yazar Tamer Levent okudu.

Törende konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İsmet Sezgin'le tanışıklığının çocukluğuna kadar gittiğini söylerken Sezgin'in büyük bir devlet adamı olduğunu belirtti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık