Özel öğrencilerden özel program

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle coşkulu bir program düzenledi.

Özel öğrencilerden özel program
  • 10 Aralık 2017, Pazar 0:13

Hatice Külcü, “Yavrularımızla ne kadar iftihar etsek az”
Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle coşkulu bir program düzenledi.

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bilgisayar sınıfı öğrencilerinin hazırladığı faaliyetlerimiz isimli slayt gösterisi ile başlayan programa Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Türcay Aksoy, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin özel öğrencileri tarafından hazırlanan Kardelen Oyunu, Mor Yazma şarkısı, kardeşim şiiri, kâtibim oyunu, semazen gösterisi, Korkma şiiri, askerlerin yemin töreni ile sona eren program izleyicilerden tam not aldı.
Böylesine güzel çalışmaları gördükçe geleceğimize umutla bakıyoruz diyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, geleceğimizden korkmuyoruz. Birileri her ne kadar kara tablolar çizmeye çalışsalar da biz bu gençliğimizle, yetişmiş Mehmetçiğimizle, analarımızla, ecdadımızın üç kıtada adalet dağıttığı gibi dünyanın her yerinde al yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandıracak gençlerimiz geliyor. Bunun için korkmuyoruz. Yavrularımız çok güzel bir program hazırlamışlar. Büyük bir coşkuyla seyrettim onları. Semazen gösterisinde Mevlana sevgisinin nasıl olduğunu, yaratandan aldığımız sevgiyi, imanın gücünü, dünyanın dört bir tarafına ecdadımızın götürdüğü gibi bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ında el uzattığını bir kere daha görüyoruz. Mevlanalar, Yunuslar asla ölmez kıyamete kadar devam eder. Bugün askerlerimizin gösterisi bize şehitlerimizin ölmediğini bir kez daha gösterdi. Yavrularımızla ne kadar iftihar etsek az. Yavrularımızı yetiştiren yönetici ve öğretmenlerimizeteşekkür ediyorum. Asıl teşekkürü ise gözlerinin önünden ayırmadıkları ve gözlerinden sakındıkları yavrularını emin ellerde olduğunu hissederek bizlere emanet eden annelerimize ve babalarımıza ediyorum. Öğrencilerimizi göstermiş oldukları başarılarından dolayı kutluyorum dedi.

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu Mustafa Yüztgenç ise yaptığı konuşmada, 2014 yılında Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü tarafından hizmete açılan Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezimiz ile engelli kardeşlerimiz bilgilerini, becerilerini, kabiliyetlerini artırıcı çalışmalar yapıyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü bir kutlama, bir eğlence günü değildir. Bizlerde bu bilinçle çocuklarımızın öz güvenini artıran, onların bende varım demeleri için böyle programlar düzenliyoruz diye konuştu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık