Başkan Gökhan, “Çanakkale Belediyesi Engelli Dostudur”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 3 Aralık Engelliler Günü nedeni ile düzenlediği programda Çanakkale Belediyesinde çalışan engelli personel ile bir araya geldi.

Başkan Gökhan, “Çanakkale Belediyesi Engelli Dostudur”
  • 09 Aralık 2017, Cumartesi 1:48

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 3 Aralık Engelliler Günü nedeni ile düzenlediği programda Çanakkale Belediyesinde çalışan engelli personel ile bir araya geldi.

4 Aralık 2017 Cuma günü Parion Otel’de düzenlenen programa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Handan Özyayla ile Ali Sürücü, birim müdürleri ve belediyede çalışan engelli personel katıldı. Programda konuşan Başkan Gökhan, sözlerine engelli belediye personellerinin 3 Aralık Engelliler Gününü kutlayarak başlayan Başkan Gökhan; “Engelli kardeşlerimizin çalışma hayatında olmamaları için hiçbir neden yok. Tüm engelli kardeşlerimiz engel durumuna uygun işlerde çalışabilirler. Bu konuda dünyada birçok örnek var. Hiçbir yeri tutmayan ve sadece beyni çalışan insanların büyük işler yaptığını biliyoruz. Onun için daha az derecede engel durumu olan arkadaşlarımızın çalışmaya hayatında olmaları gayet doğal. Çanakkale Belediyesinde sadece bedensel engelliler değil, işitme, görme ve zihinsel engelliler de var. En son bizimle birlikte çalışmaya başlayan bir arkadaşımız da Down Sendromlu” dedi.

“37 Engelli Personelimiz Var”

Belediyede toplamda 37 engelli personelin çalıştığını belirten Başkan Gökhan; “Bu arkadaşlarımızın çalışma hayatında olmaları güzel bir şey. Şu anda engelli statüsünde 4 stajyerimiz var, 3 arkadaşımız hizmet gruplarında, 9 engellimiz işçi kadrosunda, 3 memur ve 18 kişi de taşeron olarak bizimle birlikte çalışıyor. Toplamda 37 engelli arkadaşımız var. Devletin taşeronla ilgili bir çalışması var ve umarım buradan sağlıklı bir sonuç çıkar, tüm insanların haklarının verileceği bir düzenleme yapılır ve 18 taşeron işçimiz de kadrolu olurlar” şeklinde konuştu.

“Öncelikli Olarak Onların İhtiyaçlarını Gidermeye Çalışıyoruz”

Çanakkale Belediyesinin engelliler için yürüttüğü çalışmalara değinen Başkan Gökhan; “Çanakkale’de engelliler ile ilgili Belediyenin önemli çalışmaları var. Zihinsel engelli merkezimiz var ve çocuklar orada eğitim alıyorlar. Bu konuda önemli bir katkı sağlayarak binayı bitirdik ve Milli Eğitime devrettik. Şimdi orada engelli kardeşlerimiz kendilerini geliştiriyorlar. Okulların özel sınıf denilen engelli sınıfları var. Bu özel sınıflarda eğitim alan çocuklarımızın ulaşımlarını sağlıyoruz, yemeklerini veriyoruz. Her türlü araç gereçlerini de öncelikli olarak sağlıyoruz. Okullara verdiğimiz desteklerde öncelikli olarak özel sınıfların ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz” dedi.

“Hayatlarını Kolaylaştırabilmek Adına Çaba Gösteriyoruz”

Engelli kentlilerin yaşamını kolaylaştırmak amacı ile çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Başkan Gökhan; “Yollarımızda da özelikle görme engelli vatandaşlarımızı düşünerek çalışmalar yapıyoruz. Bu bağlamda her geçen gün engellilerin hayatlarını kolaylaştırabilmek adına çaba gösteriyoruz. Bunların yanında engelli parklarımız var ve yapmaya da devam ediyoruz. Bu günlerde herkes bir şeyler söyler ama bir şeyler söylemenin ötesinde onlar için bir şeyler de yapılması gerekir. Biz de bunları yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda öneriler olursa da, bunların tamamlanabilmesi için elimizden geleni ardımıza koymayız. Mecliste de bu konu ile ilgili çalışmamız var. Ocak Meclisinden itibaren işitme engelli tercümanı da mecliste görev yapacak. Her geçen gün engelli vatandaşlarımız için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızın dışında bir de Down Kafe yapma hedefimiz var” dedi.

“Engellileri Sokakta Ve Hayatın İçinde Görüyoruz”

Engellilerin her zaman hayatın içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Başkan Gökhan; “Belediye Başkanı olduğumdan beri hep söylediğim bir şey var, hiçbir engelli evde kalamayacak, herkes sokağa çıkacak. Hep şöyle bir anlayış vardır, engelliler dışarıya çıktığında insanları rahatsız eder mi, rahatsız edilirler mi diye. Kim ne der bilmiyorum ama engelliler evde oturacağına, bunları diyenler evlerinde otursun. Çözüm budur. Engelli vatandaşlarımızdan rahatsız olanlar evlerinde otursun. Biz bu anlayışı çok şükür yıktık. Bu anlamda kentte olumlu adımlar atılıyor. Engellileri artık sokakta ve hayatın içinde görüyoruz” şeklinde konuştu.

“Empati Kurmalıyız”

Herkesin bir gün engeli olabileceğini unutmaması gerektiğini belirten Başkan Gökhan; “Hepimiz bir gün engelli olabiliriz. Yani yaşlanınca ya da bir hastalık sonunda engelli olabiliriz. İlla doğuştan engelli olunmuyor. Bu nedenle engelli vatandaşlarımız ile empati kurmamız lazım. Biz öyle olsaydık ne olabilirdik diye düşünmeliyiz. Çalışma arkadaşlarımıza burada görev düşüyor” ifadelerini kullandı.

“Örnek Olacaksınız”

Çanakkale Belediyesinin engellilerin yaşama katılabilmesi amacı ile her türlü desteği sunduğunu belirten Başkan Gökhan; “Biliyorsunuz tekerlik sandalye basketbol takımımıza destek veriyoruz. Bilek güreşinde dünya şampiyonumuz Ümit Burunlar var, ona da destek oluyoruz. Tekerlekli sandalyelerimiz için servisimiz var. Çanakkale Belediyesi engelli dostudur. Hayatın tüm noktalarında yer almaya çaba gösteriniz. Özellikle da belediyede çalışan engelli arkadaşlarım, diğer engelli arkadaşlara örnek olacaksınız. ‘Ben bir engelliyim ama çalışabiliyorum, yapabiliyorum’ demelisiniz. Büyük bir özveri ve inançla hareket etmelisiniz” dedi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık