Büyükşehir´den ´down sendromlu´ meleklere destek

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Dünya Down Sendromu Günü’nde down sendromlu çocukların gelişimine katkıda bulunacak hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Büyükşehir´den ´down sendromlu´ meleklere destek
  • 25 Mart 2018, Pazar 11:12

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nünde down sendromlu çocukların gelişimine katkıda bulunacak hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Down sendromlu çocuklar ile ailelerinin gününü kutlayan Başkan Aktaş, her canın özel olduğuna dikkat çekerek, tüm çocukların topluma kazandırılmasının önemine değindi.

Down sendromlu bireylerin ruh ve beden gelişimine katkı sağlamak ve ailelerinin hayatını kolaylaştırmak amacıyla hazırlanan Bursa Down Kardeşliği Derneği hizmet binası, ‘Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü destekleriyle’ 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nünde hizmete açıldı. Açılış töreninde down sendromlu çocukların sergilediği dans gösterisi büyük alkış aldı.

“Özel çocuklarımızın yapabileceği çok şeyler var”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, down sendromlu çocuklar ve ailelerinin gününü kutladı. Down sendromunun genetik farklılık ve bir kromozom anomalisi olduğunu hatırlatan Başkan Alinur Aktaş, normal insan vücudunda kromozom sayısı 46 iken down sendromlularda bu sayının 47 olduğunu ifade etti. Bunun tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil genetik farklılık olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, sendromun her 800 doğumda bir görüldüğünü hatırlattı. Her canın özel olduğuna ve down sendromlu çocukların topluma kazandırılmasının önemine değinen Başkan Aktaş, “Eskiden bu tür çocuklarımız gizlenirken, artık bu meleklerimizi kazanabilmenin derdi içerisindeyiz. 21 Mart sadece eğlenmek değil, farkındalığa dikkat çekmektir. Toplumumuzun huzur ve mutluluğu, bireylerin doğuştan sahip oldukları hakları kullanabilmesine bağlıdır. Engelli vatandaşlarımızın geleceğe güvenle bakabilmesi, eli öpülesi annelerin hayatlarının kolaylaştırılması için bu tür mekanlara ihtiyacımız var. Özel çocuklarımızın yapabileceği çok şeyler var. Bu yüzden daha fazla gayret içerisinde olacağız. Yeni hizmet binası, down sendromlu vatandaşlarımızın hizmet alacağı merkez olacaktır. Zaman içerisinde BUSMEK aracılığıyla farklı destekler de vereceğiz. Geleceğimiz olan bu yavrularımızı kazanmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Bursa Down Kardeşliği Derneği Başkanı Özlem Çelik ise, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nde böyle bir merkezin hizmete girmesinin önemine dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi’ne gösterilen hassasiyet nedeniyle teşekkür eden Çelik, özel çocukların her konuda başarılı olabilecek kapasiteye sahip olduğunu, toplumda farkındalık oluşturmaya devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından hizmet binasının açılışı, kurdele kesimiyle yapıldı. Binayı gezerek yetkililerden bilgi alan Başkan Aktaş, down sendromlu çocuklarla da sohbet edip oynadıkları oyunlara eşlik etti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık