Demirtaş’a Modern Pazar Alanı

Osmangazi Belediyesi, Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’nde 3 bin 500 metre kare alan üzerine kurulu modern pazar alanı kazandırdı.

Demirtaş’a Modern Pazar Alanı
  • 05 Mart 2018, Pazartesi 9:08

Osmangazi Belediyesi, Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’nde 3 bin 500 metre kare alan üzerine kurulu modern pazar alanı kazandırdı.

Şehrin ahengini bozan dağınık pazar alanlarını yeniden düzenleyen Osmangazi Belediyesi, alışveriş anlayışına konfor ve kalite katıyor. Bursa’nın gelişim bölgelerinden Demirtaş’ta yapımı tamamlanan pazar alanı törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 136 mahallede her alanda vatandaşların hayatına dokunan sosyal hizmetlerimizi aralıksız sürdürdüklerini belirtti. Herkesin yaşamak isteyeceği örnek bir şehri ortaya çıkardıklarını ifade eden Dündar, “16 vizyon projemiz arasında yer alan Kaliteli Yaşam Merkezi’ni Demirtaş bölgesinde inşa ediyoruz. Merkezimizin geçtiğimiz ay temelini attık ve 14 bin 163 metrekare alan üzerine inşa edeceğiz. Ayrıca Demirtaş’a yeni meydan, camii ve kültür merkeziyle de bölgeye yeni yaşam alanları kazandırıyoruz. Demirtaş’a yaptığımız kültür merkezi, farklı aktiviteleri ile gençlerimize, ev hanımlarımıza, öğrencilerimize 7’den 70’e herkese hizmet edecek önemli bir tesis olacak. Cami ve meydan da hemşehrilerimizin bir araya gelip buluşacakları nefes alacakları nokta olacak” dedi.

Demirtaş’ta bugüne kadar 95 bin ton asfaltlama çalışması yaptıklarını ifade eden Dündar, "73 bin metre kare tretuvar düzenlemesi yaptık. Bugüne kadar bu bölgeye 9 yeni park yaptık ve 2018 yılında da 6 yeni park yaparak Bursa'mızın en cazip merkezi Demirtaş'ı parlatmaya devam edeceğiz. Bursa'mızın sıfatı yeşili burada yeniden yaşatacağız” diye konuştu.

Açılışını gerçekleştirdikleri pazar alanının, gerek pazarcı esnafının daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi gerekse vatandaşların düzenli bir ortamda alışveriş yapabilmelerine imkân sunacağını belirten Dündar, “Demirtaş'ın bu bölgesine yakışan çok güzel bir hizmet olarak ortaya çıktı. Önceki pazarımız sokaktaydı. Bizler bu pazar yerini sokaktan kaldırarak buraya taşımış olduk. Vatandaşımızın yaşamış olduğu sıkıntıyı ortadan kaldırarak daha güzel bir ortamda pazarda alışveriş yapmanın keyfini çıkartacaklar. 3 bin 300 metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz pazar yerinde, sebze-meyve ve giyim olmak üzere 117 pazarcı tezgâhı ve standartlara uygun balık satış bölümleri yer alacak. Ayrıca, pazar günleri sokak arasına kurulan mevcut pazarı buraya taşımış olduk. Ek olarak pazar alanımızda; 500 metrekare müşteri otoparkı, zabıta noktası, mescidi ve tuvaletleri ile esnaf ve hemşehrilerimizin yaşamını kolaylaştıracak yerler de düzenledik. Sokak pazarları bir bir kalkıyor. Bu tür modern pazar yerlerini Osmangazi gibi güçlü bütçesi olan belediyeler yapar. Vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layık” diye konuştu. Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Mayil de mahallelerine hizmetlerinden dolayı Başkan Dündar'a teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık