Dündar: '80 Milyon Askeriz, Bütün Dünya Anladı'

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türk Ordusu’nun terör örgütlerine ve arkasındaki güçlere karşı Afrin’de zafere doğru ilerlediğini belirterek, “Bütünlüğümüzü ve bayrağımızı hedef alan hainlerin hepsi temizlenecek” dedi.

Dündar: '80 Milyon Askeriz, Bütün Dünya Anladı'
  • 05 Mart 2018, Pazartesi 9:15

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türk Ordusu’nun terör örgütlerine ve arkasındaki güçlere karşı Afrin’de zafere doğru ilerlediğini belirterek, “Bütünlüğümüzü ve bayrağımızı hedef alan hainlerin hepsi temizlenecek” dedi.

 

Osmangazi İlçesi’nden Mart ayında vatani görevlerini yapmak üzere birliklerine gidecek asker adayları için Osmangazi Belediyesi tarafından bir uğurlama programı düzenlendi. Soğanlı Kültür Merkezi’nde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa; Osmangazi İlçe Kaymakamı Zafer Orhan, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Bursa Merkez Komutanlığı Garnizon Komutanı Albay Kıvanç Kerpişçi, Osmangazi İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Aşkın Bozkurt, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez, asker adayları ve aileleri katıldı.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, askere gidecek gençlerle ve aileleriyle bir araya geldiklerini belirterek, “Böyle hassas bir dönemde vatani görevlerini yapacak olan evlatlarımızın rabbim yardımcısı olsun. İnşallah, sağ salim gider, aynı şekilde ailelerinize kavuşursunuz. Sizlerin varlığınız, oralara gitmeniz düşmana korku veriyor. Bu düşünce ve inançla, bu millet hiçbir zaman yenilmez, bu bayrak hiçbir zaman gönderden düşmez. Allah yolunuzu açık etsin” dedi.

 

“Türkler Yeniden Dünya Sahnesinde”

Yabancı basının Türk Ordusu hakkında “Dünyanın en iyi ordusu” şeklinde yorumlar yapmaya başladığına dikkat çeken Dündar, “Dünya bunu yeniden anladı.  Türkiye’nin 80 milyonu askerdir diyorlar. Bunu anlamış olmaları, yeniden Türk Ordusu’nun, Türk Milleti’nin dünya sahnesinde yer aldığının bir göstergesidir. Allah, Afrin’de kahramanlık gösteren Mehmetçiğimiz’den razı olsun. Rabbim en kısa zamanda ordumuzu muzaffer eylesin” diye konuştu.

 

Türk Milleti’nin tarihin her döneminde dünyanın her tarafına barış, huzur ve adalet için gittiğini kaydeden Başkan Dündar, “Suriyeliler diyor ki; ‘Biz Türk yardımını değil, Türkleri bekliyorduk ve Türkler geldi’. Aynısını Bosna’da da gördük. Bosna’da nerede bir sıkıntı varsa Türkler oraya gitti. Dünyanın her tarafında aynı düşünce hakim. Gönül coğrafyasında beklenti fazla olunca omuzlarımızdaki yük de ağır oluyor. 80 milyon olarak sadece Türkiye’yi değil, aynı zamanda bir felsefeyi de savunuyoruz. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethettikten sonra ‘Haçlı hiçbir zaman emellerinden vazgeçmez. Gün gelir bunlar yine İstanbul’u almak isterler” diyerek Çanakkale Boğazı’na Kilitbahir Kalesi’ni yaptırıyor. 465 sene sonra bu dediği çıkıyor. 7 düvel Çanakkale’ye geliyor. Elhamdülillah Türk Milleti, haçlıların bu emellerini Çanakkale’nin soğuk sularına gömüyor. Ama bunlar yine vazgeçmiyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi de o emellerin başka bir tezahürü. Fakat, bu millet yeniden ayağa kalktı. Tek yumruk olarak, 80 milyon asker olarak bu hain saldırıyı püskürttü” dedi.

 

“Düşman Yan Bile Bakamaz”

Türk Milleti’nin tarih boyunca mücadele içinde olduğunu kaydeden Dündar, “Bu mücadelemiz hep devam edecek. Çanakkale’de yokluklar içinde mücadele ettik. 100 yıl sonra farklı bir noktadayız. Kendi savunma sanayimizde çok üst noktalara geldik. Şu anda kendi savunma silahlarımızla 80 milyon askeriz. Bunu bütün dünyaya gösteriyoruz. Askerin olduğu yere düşman yan bile bakamaz. Ordumuz, şu anda terör örgütlerine ve arkasındaki güçlere karşı Afrin’de zafere adım adım yaklaşıyor. Sınırlarımız dışında bizleri hedef alan, bütünlüğümüzü, dirliğimizi, birliğimizi ve bayrağımızı hedef alan hainlerin hepsi temizlenecek” diye konuştu.

 

Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu da, Türk Milleti’nin ordusuyla bir bütün olduğu önemli süreçten geçtiğini belirterek, “Kurtuluş Savaşı’ndan sonra bir kez daha 7 düvele karşı mücadele ettiğimiz bir süreç yaşıyoruz. Bu mücadelede asil bir milletin ferdi olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Doğu’da Batı’da her yerde yaşlısıyla genciyle Türk Milleti’nden çok büyük teveccüh görüyoruz. Sadece askeri polisi değil, gerektiğinde söz konusu vatansa 80 milyonun tamamı şehadet şerbetini içmeye hazır. Böyle bir milletiz. Dünyayı korkutan da işte bu. İnşallah, bir Mehmetçiğimizin dahi burnu kanamasın. İnşallah görevinizi yapmanın gururuyla ailelerinize kavuşursunuz” dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık