‘Gelecek, geri dönüşümle gelecek’

Merinos Enerji Müzesi, Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kavram Okulları ve Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi destekleriyle hazırlanan ‘Gelecek, geri dönüşümle gelecek’ isimli sergiye ev sahipliği yapıyor.

‘Gelecek, geri dönüşümle gelecek’
  • 22 Ocak 2018, Pazartesi 23:07

Merinos Enerji Müzesi, Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kavram Okulları ve Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi destekleriyle hazırlanan ‘Gelecek, geri dönüşümle gelecek’ isimli sergiye ev sahipliği yapıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Merinos Enerji Müzesi, toplumun tüm kesimlerine yönelik faaliyetlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Enerji Verimliliği Haftası münasebetiyle düzenlenen ‘Gelecek, geri dönüşümle gelecek’ isimli sergi, düzenlenen törenle Merinos Enerji Müzesi’nde açıldı. Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kavram Okulları ve Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin katkı sunduğu sergide toplam 100’e yakın geri dönüşümü anlatan eser yer alıyor. Öğrencilerin ilgi gösterdiği sergi, 31 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Sergi açılışının ardından müzenin girişine kurulan geri dönüşüm potasına tüm davetliler pet şişe attılar.

Serginin açılışında konuşan Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik, Enerji Verimliliği Haftası’nda okul ve mesleki toplum örgütleriyle ortaklaşa bir çalışma yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye’de elektriğin büyük ölçüde kömür ve doğalgazdan elde edildiğini, bunların ad yenilenemeyen enerjiler olduğunu belirten Çevik, “Bu yüzden geri dönüşüme daha fazla önem vermeliyiz. Bu kapsamda çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Geri dönüşümün hayatımızdaki yerini irdelemek istedik. Geri dönüşüm hayat ve gelecek demektir. Bu kapsamda ‘Gelecek, geri dönüşümle gelecek’ sloganıyla faaliyetimize başladık. Serginin yanında seminer ve atölyeler de düzenliyoruz. Çalışmaya destek veren kurumlarımıza Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kavram Okulları Okul Müdürü Gülsün Elbir, Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla hazırlanan çalışmada yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Müzelere öğrencileriyle birlikte geziler düzenlediklerini, müzelerde Bursa’nın ekonomisinin en güzel şekilde yansıtıldığını gördüklerini belirten Elbir, hazırlanan sergide emeği geçenlere teşekkür etti. Okul olarak hazırladıkları sergiyi Bursa’nın farklı noktalarında izlenime sunduklarını anlatan Elbir, Enerji Müzesi’nde teklif alınca mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Sezer ise atık malzemelerin çöp olmadığını, doğur değerlendirildiğinde enerji kaynağı olabileceklerini ifade etti. 3 senedir bu konuda ciddi çalışmalar yaptıklarını aktaran Sezer, okul içerisinde yapılan çalışmayla binlerce kişinin konunun farkına vardığını anlattı. Bursa’ya büyürse, Türkiye büyür anlayışıyla çalışmalar yaptıklarını anlatan Sezer, küçük küçük de olsa katkılar sunmaya devam edeceklerini söyledi.  


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık