Mudanya Büyükşehir ile güzelleşiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleme çalışmaları tamamlanarak ilçeye kazandırılan ‘Mudanya Sahil Bandı’, törenle açıldı.

Mudanya Büyükşehir ile güzelleşiyor
  • 02 Nisan 2018, Pazartesi 15:02

Bursa’nın incisi Mudanya’da Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleme çalışmaları tamamlanarak ilçeye kazandırılan ‘Mudanya Sahil Bandı’, törenle açıldı.

 

Bursa’ya değer katan hizmetlerini kent merkezinde olduğu gibi tüm ilçelere de ulaştıran Büyükşehir Belediyesi tarafından, düzenleme çalışmaları tamamlanan ‘Mudanya Sahil Bandı’, coşkulu bir törenle açıldı. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katılımıyla, Mudanya Sahili Jandarma İskelesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Mudanyalılar da yoğun ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mudanya Sahil Bandı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mudanya’da geciken çalışmanın nihayete ermesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Yaklaşık 3,5 yıl önce ihale edilen çalışmanın müteahhit kaynaklı sıkıntılardan dolayı geciktiğini hatırlatan Aktaş, gecikmeden dolayı Mudanyalılar’dan özür diledi. Mudanya İskelesi ile Mütareke Binası arasında kentsel tasarım ve rekreasyon çalışmalarının anlatan Başkan Aktaş, çalışmalar kapsamında 950 m uzunluğunda ve yaklaşık 32.000 m² sahil düzenlemesinin gerçekleştirildiği sahil bandının 20 metre ile 30 metre arasında değişen genişliğe sahip olduğunu sözlerine ekledi.

 

“Mudanya daha da güzelleşecek”

Başkan Aktaş, Mudanya’da yapılan çalışmalardan da örnekler verdiği konuşmasında, “Sahil bandı boyunca yürüyüş yolları, yeşil alanlar, banklar, kafeler, büfeler,
gölgelikler, otopark ve değişik özelliklerde zemin kaplamaları yapıldı. BUDO İskelesi - Jandarma İskelesi arası 500 metre uzunluğunda ve 4200 metrekare alanında
seyir terasları yapıldı. Çalışmalar için yaklaşık 14 milyon TL’den fazla harcandı” dedi.

Başkan Aktaş, Mudanya’da yol ve ulaşımla ilgili çalışmaların da sürdüğünü vurgulayarak, “2018 yılını yol yılı ilan etmiştik. Yapılan ve yapılacak olan çalışmalarımızla Mudanya’nın daha güzel ve daha yaşanabilir bir kent olacağını müjdelemek istiyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin Mudanya’dan Eşkel, Eğerce, Mesudiye sahillerinden Trilye ve Gemlik’e kadar çalışmalarının olduğunu anlatan Başkan Aktaş, “Mudanyalılar da Büyükşehir Belediyesi’nin sıcak tavrını, samimiyetini yaşayacaklar, evinin önündeki tretuardan tüm ihtiyaçlara dek yapılan çalışmaları büyük bir samimiyetle yerine getireceğimizi görecekler. Mutluluğumuzu paylaşan herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Hem Bursa merkezde hem de 17 ilçede çok güzel çalışmalara hep beraber imza atacağız” şeklinde konuştu.

 

HABERE AİT VIDEO


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık