Başkan Aktaş, Bursa Teknik Üniversitesi´nde

Bursa Teknik Üniversitesi’ni (BTÜ) ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Rektör Prof. Dr. Arif Karademir ve öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.

Başkan Aktaş, Bursa Teknik Üniversitesi´nde
  • 03 Nisan 2018, Salı 23:21

Bursa Teknik Üniversitesi’ne (BTÜ) gelerek Rektör Prof. Dr. Arif Karademir ve öğrencilerle görüşen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yüksek nitelikli sanayi kuruluşlarının şehre gelmesiyle ‘yakın zamanda’ üniversiteye daha fazla sorumluluk düşeceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’le bir araya geldi. Yapılan ve devam eden çalışmalar hakkında Rektör Karademir’den bilgiler alan Başkan Aktaş, daha sonra öğrencilerle buluştu. Üniversitelilerle birlikte okulun yemekhanesinde yemek yiyen Başkan Aktaş, ardından kantinde gençlerle sohbet etti. Burada öğrencilerin taleplerini dinleyen Başkan Aktaş, “3 milyon kişinin yaşadığı bir şehirde toplu ulaşım başta olmak üzere elbette sıkıntılar olabilir. Bizler bunları en aza indirmek için uğraşıyoruz. Öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarını kolaylaştıracak hamleler yapıyoruz. Üniversite ziyaretimizde bu konuda güzel bilgiler aldık. Sosyal faaliyetlere katılmanız yönünde sizlere gerekli desteği vereceğiz. BTÜ’den bu anlamda ciddi bir sinerji aldım. Burada hareketlilik ve heyecan buldum” dedi.

Bursa Teknik Üniversitesi’nin önümüzdeki dönemde Bursa için çok daha fazla ses getireceğine inandığını belirten Başkan Aktaş, “Bursa’ya yakın zamanda yüksek nitelikli sanayi kuruluşları gelebilir. Hatta yerli otomobil fabrikasıyla ilgili hamleler olabilir. Bu açıdan Bursa Teknik Üniversitesi’nin önümüzdeki yıllarda büyük sorumluluklar üstleneceğine inanıyorum. Eğitim kalitesinin yüksek olması, üniversiteye değer katıyor. Üniversitelerle irtibatımız artarak devam edecek. Hem Rektör Prof. Dr. Arif Karademir ve ekibine hem de öğrencilere başarılar diliyorum” diye konuştu.

HABERE AİT VIDEO



BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık