Osmangazi Kent Konseyi Engellileri Unutmadı

Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Üyeleri, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşide buluştu.

Osmangazi Kent Konseyi Engellileri Unutmadı
  • 12 Mayıs 2018, Cumartesi 0:00

Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Üyeleri, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşide buluştu.

Osmangazi Belediyesi ve Osmangazi Kent Konseyi işbirliğinde Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye, Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Programın açılışında konuşan Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer, “Her sağlıklı insan, aynı zamanda bir engelli adayıdır. Sizin yaşadıklarınıza dikkat çekmek ve empati kurmak için buradayız. Sizin sıkıntılarınız, bizim sıkıntılarımızdır” dedi. 

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Zahide Ayhan da engelli vatandaşların günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara dikkat çekti. Ayhan, “Yollarımızdaki park sorunları, kaldırımlardaki işgaller, şehir içi ve şehir dışı ulaşımdaki engeller, bu özel vatandaşlarımızın özgürlüğünün önüne büyük setler örmektedir. Otizm, down sendromu gibi engelli bireylerin sosyal hayata adapteleri ve bu çocuklarımızın ailelerinin biz öldükten sonra çocuklarımıza ne olacak kaygılarının yok edilebileceği projeler hayata geçirilmelidir. Engellerin olmadığı, farkındalığımızın arttığı, sevinçlerimizi dillendirebileceğimiz özel günler diliyorum” diye konuştu.

Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Şaziye Uysal, kendilerine verdikleri destekten dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer’e teşekkür ederken, konuşmacı Zahide Ayhan’a plaket takdim edildi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık