Bakanı Özhaseki Bitlis'te

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Bitlis'te

Bakanı  Özhaseki Bitlis'te
  • 07 Aralık 2017, Perşembe 23:21

Muş’tan karayoluyla Bitlis’e gelen Bakan Özhaseki’yi Bitlis Valiliği önünde Kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum amirleri karşıladı. Bitlis Valiliğine geçen Bakan Özhaseki burada Şeref defterini imzaladıktan sonra Valilik makamında gazetecilere ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Bakan Mehmet Özhaseki daha önce Kayseri Belediye Başkanı olduğu dönemde Bitlis’e geldiğini, o dönemdeki tecrübelerini belediye başkanı ile paylaştığını belirtti. Özhaseki açıklamalarında şunları söyledi: 
“Bugün Anadolu’muzun en kadim kentlerinden biri olan Bitlis’teyiz. En karlı günde bereketli bir günde geldik. Gelmişken hayra vesile olmak lazım. Dost köyüne bahanesiz gelinmezmiş, bir bahane ile gelmek lazım. 8-10 yıl kadar önce Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı iken yine milletvekillerimizin isteği üzerine buraya gelmiştik. Burada belediye başkanımıza neler yapılabileceği hususunda tecrübelerimizi aktarmaya çalışmıştık. Sonra yol yapımı konusu vardı bunu üstlendim ve yaptım o zaman. Üzerime düşen görevi yerine getirdim. Bugün kayyum belediyemizin valiliğimizin yaptığı Sokak Sağlıklaştırma çalışmasının açılışını yapacağız. Hem de yıllardır kangren haline gelen dere üzerindeki yapıların ve dere ıslahının nasıl yapılacağı hususunu kendi aramızda istişare edeceğiz. Kolay değil. Çünkü kolay olmaması, daha çok istimlak bedellerinin bulunamamasından kaynaklanıyor. Bütçe kısıtları içinde kamulaştırmaya para ayrılamamasından kaynaklanıyor. Ama her işin formülü var. Formülleri bulacağız, çalışacağız, Bitlis’i yakışır tarihindeki adına yakışır hale getirmek için ne formül varsa devreye sokup uğraşacağız. Batıya gidenler bilirler bütün şehirler ırmaklar üzerine kurulmuştur. Onlar her türlü istifade ederler sudan. Bizde ise burada ne yazık ki onu kapatmışız. Üstünü örtmüşüz, tapulamışız, birilerine vermişiz. Haddinden fazla yanlış bir uygulama. Şimdi o yanlış uygulamayı çekmeye çalışıyoruz. Bu konuda bir takım formüller var inşallah onlarda devreye girecek” dedi.
Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ise, “Belediye başkanı olarak burada görevlendirildim. Bitlis, çok tarihi kültürel derinliği olan bir şehir. En önemlisi de tarihi misyonu özellikli olan bir ilimiz. Şu anda kentimizin 600’ün üzerinde tescilli tarihi eseriyle bölgedeki tarihi zenginliği en fazla olan ilimiz. Anadolu’ya ilk giriş kapımız olan Ahlat’ı kendi bünyesinde barındıran bir ilimiz. Böyle bir tarihi kente hizmet etmeyi Allah bize nasip etti. Sizlerin de desteğiyle bu kadim kentimizi tekrar tarihi kimliğine kavuşturmak için ilimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.
Açıklamaların ardından Bakan Özhaseki Kaymakamlar ve Belediye Başkanları ile Valilik toplantı salonunda bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık