Bursa'nın 'kangren' olan sorunlarına neşter geliyor.

Başkan Aktaş, Bursa’nın sorunlarını artık daha iyi bildiğini ve doğru projelerle sıkıntılara çözüm bulma gayretinde olduklarını söyledi.

Bursa'nın  'kangren' olan sorunlarına neşter geliyor.
  • 02 Şubat 2018, Cuma 19:56

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sabah namazını Arabayatağı Camii’nde kılarak ardından mahalle sakinleriyle bereket sofrasında bir araya geldi. Başkan Aktaş, Bursa’nın sorunlarını artık daha iyi bildiğini ve doğru projelerle sıkıntılara çözüm bulma gayretinde olduklarını söyledi.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sabah namazını Arabayatağı Camii’nde kıldı, ardından da Arabayatağı Merkez Camii Yaptırma ve Yardımlaşma Derneği Lokali’nde vatandaşlarla buluştu. Her hafta farklı bir mahallede gerçekleştirilen ve bu kez Arabayatağı’nda kurulan bereket sofrasına AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz da katıldı.

 

“Bursa, sıradan bir şehir değil”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye’nin 4. büyük şehri olan Bursa’nın sorunlarını artık daha yakından bildiğini söyleyerek, “Bursa, çok bereketli bir şehir ama hızlı büyümeyle ilgili sıkıntıları var. Bursa, sıradan bir şehir değil” dedi.

Bursa’nın en büyük probleminin trafik ve ulaşım olduğunu belirten Başkan Aktaş, bu durumun bugün tüm büyükşehirlerin sorunu olduğunu, ulaşım araçlarından şehrin imar yapılanmasına ve ekonomik duruma kadar birçok konunun bu sorunu etkilediğini sözlerine ekledi.

Başkan Aktaş, mevcut yapının daha işler hale getirilmesi gerektiğini kaydederek, “Kestel’den Üniversite’ye kadar ana aks var ama orada sıkıntı varsa trafik de işlemiyor, sıkıntı yoksa trafik işliyor. Bu ana aksa çıkan yollar da var. Planlama yapılmalı, üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkan Aktaş, toplu ulaşımla ilgili yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, “Bursa’da trafik ve ulaşım, kentsel dönüşüm ve Yeşil Bursa arasında ahenk kurmaya çalışıyoruz. Bursa’nın yaşanmaktan keyif alınan bir şehir olmasını amaçlıyoruz. Bu şehir bizim. Geleceğe yönelik doğru adımlarla doğru projelerin yapılması önemli” dedi.

 

“Artık güçlü bir Türkiye var”

Türkiye’deki değişime ve gelişime de değinen Başkan Aktaş, Türkiye’nin artık bütün dünyada söz sahibi olduğunu söyledi. Türkiye’de 20 yıl önce hayal denilen konuların gerçek olduğunu anlatan Başkan Aktaş, “Artık güçlü bir Türkiye var. Bu memleketin değerleriyle kimse ters düşemez. Güzellikler unutulmamalı, zorluklar da unutulmamalı ve ders çıkarılmalı” dedi.

Türkiye’nin pek çok şehrinden vatandaşların Bursa’da yaşadığını hatırlatan Başkan Aktaş, birlik, beraberlik ve kardeşliğin korunması gerektiğini, tüm anane ve geleneklerin kültürel birer zenginlik olduğunu dile getirdi. Başkan Aktaş, vatandaşların sorularını da cevaplandırdı.

 

HABERE AİT VIDEO


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık