Başkan Hasan Can Yeni Güne Esnaflar İle Bir Araya Gelerek Başladı

Her fırsatta esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yeni güne Atatürk Mahallesi’ndeki bölge esnafları ile düzenlenen kahvaltı programıyla başladı.

Başkan Hasan Can Yeni Güne Esnaflar İle Bir Araya Gelerek Başladı
  • 22 Şubat 2018, Perşembe 20:08

Her fırsatta esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yeni güne Atatürk Mahallesi’ndeki bölge esnafları ile düzenlenen kahvaltı programıyla başladı.

Esnaflarla sürekli bir araya gelen Başkan Hasan Can, bu kez AK Parti Ümraniye ilçe teşkilatının düzenlediği kahvaltı programında esnaflarla bir araya geldi. Düzenlenen programa Başkan Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, AK Parti Ümraniye Atatürk Mahalle Başkanı Mehmet Türk ve bölge esnafı katıldı.

 Atatürk Mahalle Başkanı Mehmet Türk, selamlama konuşması yaparak, tüm mahallelere olduğu gibi kendi mahallelerine de yaptığı katkı ve desteklerinden dolayı Başkan Hasan Can’a teşekkürlerini sundu.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu “Bizler uzun süredir Belediye Başkanımız ile birlikte esnaf ziyareti yapmaya çalışıyoruz. Belediyemizin her hafta Pazar ve Cuma günleri çorba ikramlarıyla vatandaşlarımızla hasbihal ediyoruz” dedi. Daha sonra Alemdağ Caddesi ile konuşmalarını sürdüren Eminmollaoğlu, “Alemdağ caddemiz bildiğiniz üzere araç trafiğine kapatılarak, yaya trafiğine açıldı. İstanbul’un en yoğun sirkülasyonu olan caddeleri arasında yer alıyor. İnşallah metro ve meydan çalışmaları en yakın zamanda tamamlanacak” dedi. Öte yandan geçtiğimiz gün İBB tarafından düzenlenen Dudullu-Bostancı tünel birleştirme programı ve Ümraniye’de devam eden metro çalışmaları hakkında da bilgi veren Eminmollaoğlu, Ümraniye dört bir taraftan metroyla tanıştı ve tanışmaya da devam ediyor. Ümraniye İstanbul’un en gözde ilçelerinden birisi” dedi. Ümraniye’nin eski halinden ve bugünkü gelişiminden de bahseden Eminmollaoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın 2004 yılında göreve geldikten sonra Ümraniye’nin imajını değiştirdiğini söyleyerek, “Şuan da bakıldığında ise birçok önemli bankanın ve ünlü firmaların genel merkezleri ile Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nin Ümraniye’de. Bu bir vizyon meselesidir” diyerek Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan 400’ün üzerindeki kalıcı eserlerin altını çizdi. AK Parti Hükümetinin iktidar olmasından sonra Türkiye’nin gelişiminden bahseden Eminmollaoğlu son olarak, “Türkiye’nin Suriye’nin Afrin Bölgesi’nde başlattığı Zeytin Dalı harekatına değinerek, “Bizim mücadelelerimiz terör ve teröristledir. Ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Rabbim Mehmetçiğimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Ümraniye’nin geçmiş tarihi ile ilgili bilgi vererek, konuşmalarına başlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “57 yıldan beri Ümraniye’de oturuyorum ve çok şükür Rabbim emsali görülmeyen hizmetleri yapmayı yapmayı nasip etti. Allah’ın izniyle Ümraniye tarihte görülmemiş imkanlara kavuştu. Biz bir vasıtayız başarıyı veren Allah’dır. Aynı şekilde Türkiye’nin durumu da tıpkı Ümraniye gibi. Bu ülkede yaşayıp, suyunu içen, havasını telaffuz eden bir Allah’ın kulu Türkiye’nin nereden nereye geldiğini görmemesi imkansızdır. Bu ülkede 80 yılda yapılamayanlar son 15 yılda AK Parti hükümetinin göreve gelmesiyle yapıldı" dedi. Geçmiş dönemdeki Türkiye’yi hatırlatarak konuşmalarını sürdüren Başkan Hasan Can, Türkiye şartları ne olursa olsun yönetmeyi ve mücadele etmeyi bilen bir ülkedir. Artık ülkemiz kendi tankını, silahını, topuğunu, tüfeğini üreten bir ülke oldu. Dolayısıyla bu durumumuz dış güçleri oldukça fazla rahatsız etti. Dolayısıyla bu durumumuz dış güçleri oldukça fazla rahatsız etti ve ülkemize hançer saplamak isteyenlere destek oldular. Avrupa ülkeleri Suriye’de yaşanılan olaylara Türkiye’nin duyarsız kalmayacağını çok iyi biliyor. Bizleri; bu mücadeleyi yapmaya onlar mecbur ettiler. Vatanı korumakla görevli güvenlik güçlerimiz, memleketimize zarar vermek isteyen hainlere karşı mücadele veriyor. Rabbim bu mücadelede onları yüreği ve kararları ile destekleyen başta Cumhurbaşkanımıza, askerimize ve polisimize güç, kuvvet versin” dedi. Ümraniye’deki yapılan hizmetlere değinerek konuşmalarını sürdüren Başkan Hasan Can, “1963’ten 2004’e kadar, Ümraniye Belediyesi tarafından bugüne kadar gelen bir tane dahi kalıcı eser yoktur. Fakat son 14 senede göreve geldiğimizden bu yana 400’ün üzerinde yolu, kaldırımı, parkı saymadan temelinden tavanına kadar kalıcı eserler yaptık. Ayrıca kimseyi aç ve açıkta bırakmamak için büyük bir gayret gösteriyoruz. Kültürel faaliyetlerle marka işler yapan bir belediyeyiz. Bütün bunları hiçbir kurum ve kuruluşa 5 kuruş borç yapmadan yaptık. Ümraniyespor’un da gelişiminde bahseden Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesi gibi Ümraniyesporu’nda hiçbir kurum ve kuruluşa borcu olmadığını da sözlerine ekledi.

Alemdağ Caddesi Yayalaştırma Projesi hakkında bilgi konuşmalarını sürdüren Başkan Hasan Can, sürdüren, “Alemdağ Caddesi uzun yıllardan beri hayal ettiğimiz bir projeydi. İstanbul’da İstiklâl Caddesi’nden sonra dükkan kiralarının en yüksek olduğu caddelerden bir tanesidir. İstanbul’un ikinci Taksim’i olacak olan caddemiz vatandaşlarımız tarafından alışveriş için en çok tercih edilen ve günün her saati yoğun olan bir caddemiz.  Çok şükür bu projemizi 28 Ocak itibariyle hayata geçirdik.  İnşallah önümüzdeki süreçte Alemdağ Caddemize nostaljik tramvay projemiz ile de caddemizin kalitesini daha da cazip hale getirmiş olacağız” dedi.

Başkan Hasan Can son olarak Ümraniye’deki çalışmaları devam eden meydan projesi hakkında bilgi vererek konuşmasını sonlandırdı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık