‘Leylek Köyü’ Eskikarağaç kongre turizmiyle de adından söz ettiriyor

Türkiye'nin tek leylek köyü” unvanlı Karacabey’e bağlı Eskikaraağaç Avrupa Leylek Köyü, turistik gezilerin haricinde kongre turizmiyle de adından söz ettirmeye başlıyor.

‘Leylek Köyü’ Eskikarağaç kongre turizmiyle de adından söz ettiriyor
  • 03 Nisan 2018, Salı 0:00

Türkiye'nin tek leylek köyü” unvanlı Karacabey’e bağlı Eskikaraağaç Avrupa Leylek Köyü, turistik gezilerin haricinde kongre turizmiyle de adından söz ettirmeye başlıyor.

 

Mahalle içerisinde Karacabey Belediyesi tarafından yapılan turizm atakları etkisini gösterirken, yapılan reklam çalışmaları ile özellikle hafta sonları, leylek köyü yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

 

Kongre turizmi ile çeşitli kurum ve kuruluşların toplantılarına da ev sahipliği yapan leylek köyü son olarak, Doğa Araştırmaları Derneği ile Karacabey Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Yaban Hayatı ve Gözlemi etkinliğine kapılarını açtı.

 

Uludağ Üniversitesi öğrencilerine yönelik yapılan faaliyette, yaban hayatı ve öneminin yanı sıra; kuş gözlemciliği hakkında pratik bilgiler verildi.

 

Biyolog Güler Bozok ile Yaban Hayatı Fotoğrafçısı Alper Tüydeş’in anlatımda bulunduğu eğitimi ziyaret eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da eğitime gelen öğrencilerle sohbet ederek, yaban hayatı hakkında bilgi aldı.  Eğitimin ardından ise Leylek Yürüyüş Yolu’nda uygulamalı kuş gözlemciliği anlatımı gerçekleştirildi.

Adeta bir okul gibi

 

Etkinlikte konuşan Başkan Ali Özkan, “Bizler bu etkinliğe sahip çıktığımız günden beri, bölgenin yalnızca yılda bir kez kutlanan bir şenlik ile değil; yıl boyu faaliyetlerini sürdüren bir mahalle olarak adından söz ettirmesi için çabaladık. Uluslararası Leylek Köyleri Birliği’nin faaliyetlerini önemsedik ve resmen bu birlikte yer aldık. Bunun yanında, mahalle içerisinde gerçekleştirdiğimiz çevre düzenlemeleri ve yatırımlarımızla da leylek köyümüzü ayrı bir konuma taşıdık. Turizmin yanında, adeta bir okul gibi yıl boyu kullanılan bir yer olması için gerçekleştirdiğimiz çabalar da sonuç vermeye başlıyor. Son bir yıldır leylek köyümüz, ulusal ve uluslararası önemli etkinliklerin adresi oluyor. Geçen yıl, Uluslararası Kuş Konferansı Bursa’da ilk kez Karacabey Eskikarağaç’ta yapılmıştı. Yine haftaya Doğa Derneği’nin ‘Çıraklık Eğitimleri’ de burada gerçekleştirilecek. Leylek Köyü’nü sadece yılda bir yapılan şenlik olmaktan çıkarmanın ve bunu hem turizm hem eğitici etkinliklerle anılan bir yer haline getirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

Bölge halkı da memnun

 

Öte yandan, Eskikaraağaç Leylek Köyü sakinleri ve Kadın Derneği üyeleri de belediyenin son yıllarda gerçekleştirdiği yatırımlar sayesinde, Eskikaraağaç'ın güzel bir ivme yakaladığını belirtti.

 

Ziyaretçilere artık hafta sonları yetişememeye başladıklarını belirten mahalle sakinleri, yapılan yatırımlardan ve mahallenin tanıtımından duydukları memnuniyeti ifade etti.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık